Pazar, Nisan 15, 2012

Pivot Ayağı

Büyük bir özür ile başlayayım... Uzun zamandır yazmıyordum... Beni takip edenleri uzun süre habersiz bıraktım. Özür diliyorum...

Yazı başlığım yaşamakta olduğum süreci anlatan güzel bir metafor. Markafoni kurucusu Tolga Tatari'nin katıldığı Güzelyalı Rotaract Girişimcilik etkinliğinde duydum başlıktaki tanımı. Pivot Ayağı: Basketbolda bir ayağınızı yerden kaldırmadan kendi etrafınızda farklı yönlere dönebilmek için kullanılan bir tanım. Bir girişimcinin de benzer şekilde güzel bir fikrin etrafında dönebilmesi gerektiğini vurgulamak için anlattı Tolga Tatari.  

Alternatif Yaşam Planlamasının kurgusunu sınırlı ve hatta yok bir bütçe üzerine kurmuştum. Sanırım bunu değiştirmenin vakti geldi. Elimde iyi bildiğim ve Alternatif Yaşama kaynak olabilecek gelir sağlayacak bir proje var. Aslında bu projeyi farklı şekillerde yazılarımda belirttim. Şimdi pivot ayağım üzerinde farklı bir yöne dönüp, bir yatırımcı aramamın vakti geldi. 

Düzenli takip edenlerin bildiği üzere Alternatif Yaşam Planlamasında ceviz hakkında epeyce detaylı ve zengin içerik var. Ceviz bahçeleri üzerinden farklı bir kurgu ile yatırımcılar ile görüşmeye yakın zamanda başlayacağım. Şu an için büyük bir holdingten ve bir finans kurumundan toplantı sözü aldım. Sürecin ilerleyen dönemlerinde sizlerden doğru kişilere ulaşmak adına yardım isteyebilirim. 

Sunumu hazırlarken ceviz hakkında bazı detaylara ihtiyacım oldu. TUİK sayfalarında her türlü meyve, sebze hakkında istatistik veri bulmak mümkün. 

http://www.tuik.gov.tr/bitkiselapp/bitkisel.zul linkini kullanarak sorgulama yapabilirsiniz.

Türkiye toplam üretimi için aşağıdaki ekran görüntüsündeki alanları doldurarak sorgulama yapabilirsiniz.


İsterseniz ilçe bazında bile detaylı sorgulama yapabiliyorsunuz. İlçe bazında sorgulama için ekran görüntüsünü de aşağıya ekliyorum.



Sorgulama yaparken Excel kutucuğunu seçerseniz aşağıdakine benzer bir bilgi elde ediyorsunuz.



Türkiye'nin yıllara göre ceviz üretim miktari nedir? Yıllara göre ceviz fiyatları sorularının cevaplarını TUİK sayfalarında bulmak mümkün.