Salı, Ekim 23, 2007

Bioetanol

Bugünkü Cumhuriyet gazetesinden Bioetanol hakkında bir haberi aşağıya ekliyoruz. Bioetanol konusunda daha önce de yazılar ve çeviriler yayınlamıştık. Özellikle Brezilya'daki bioetonal kullanımı hakkında yaptığımız çevirinin önemli bir bilgi kaynağı olduğunu düşünüyoruz.

- - - - - -

Bioetanol 350 bin aileye ekmek kapısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'daki Enerji Sempozyumu'nda bioetanolü "milli yakıt'' olarak nitelendirdi

Ekonomi Servisi - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler , "Bioetanol Türkiye'de ciddi bir şekilde tutulursa 350 bin aile bundan ekmek yiyecek'' dedi. Bakan Güler, Elektrik Mühendisleri Odası'nca Ankara'da düzenlenen Enerji Sempozyumu'nda, biodizel ve bioetanol konularına özel önem verdiklerini belirterek "Bunu benzin yerine kullanabilirsiniz. Bunu buğdaydan üretebilirsiniz, tarım atıklarından üretebilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde ithal ettiğiniz benzinin yüzde 30'una kadar bunu üretme kabiliyetiniz olur'' diye konuştu.

Türkiye'de bir taraftan yerin altında petrol aranırken kendilerinin de "enerji tarımı'' yla bunu gerçekleştireceklerini ifade eden Güler, "Bunu arabanızın deposuna ister yüzde 5 katın, ister yüzde 10 katın. Yüzde 100'e kadar katabilirsiniz. Pek çok Avrupa ülkelerinde belediye otobüsleri bunu yüzde 100 kullanıyorlar. Hava kirliliğiyle mücadele etmek istiyorsanız bunu kullanacaksınız, cebinizi korumak istiyorsanız bunu yapacaksınız, boş tarım sahalarını kullanmak istiyorsanız bunu yapacaksınız" dedi.

1 yorum:

dacders dedi ki...

herşeyin bukadar farkındayken ve artık biotekniğin,bioenerjini,biotarım,biogıdanın bize doğru bir gelecek sundğunu farketmek türkiye için zor olanı başarmak gibi birşey!konyadaki türkiyenin ilk bioetnol fabrkasının da hala neden üertim ve tanıtım sahası bulamadıgını da aklım almıyor..