Cumartesi, Mart 13, 2010

Örtüleme (Malçlama)



Kapının girişindeki nazlı begonvilin (yıllardır doğru dürüst çiçek açmıyor) altını ot bürümüştü, permakültür çalışmalarında ve Bostancık sayfalarında okuduğum örtülemeyi deneyeyim istedim.





Begonvilin altındaki otları üstten biraz kestim. Delikler açtığım kartonları önce dikine, sonra yanlamasına begonvillin altına yerleştirdim. Kartonları ıslattıktan sonra ürettiğim kompost ile üzerini kapattım.



Kompostun üzerine kurumuş otlarla kapattım ve kuru otları ıslattım.



Begonvilin yayındaki hanımeli ve durantanın altına da örtüleme yapmak istiyorum. Bu defa kartonların üzerine talaş, yeşil ot koyduktan sonra kompost ile kapatmayı deneyeceğim. Bakalım sonuç nasıl olacak?

4 yorum:

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

Merhaba,
Siteyi tesadüfen buldum ve çok ilgimi çekti.Konular çok ayrıntılı şekilde işlenmiş.Eşim veteriner hekim ve bahsettiğiniz saanen keçisi ile ilgili projeleri olmuştu bir dönem. Daha siteyi tam inceleyemedim ama ilk fırsatta her konuyu okumak istiyorum doğrusu, Siteyi linklerimede eklemek istiyorum izniniz olursa, sevgiler, başarılar...

faik murat unel dedi ki...

Kemalpaşatatlısı, Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Link olarak vermenizden memnuniyet duyarım.

Gurkan dedi ki...

Faik Bey, Malçlama işini sebze bahçemi kurduğumdan beri yapıyorum. Gerçi ben karton kullanmadım ama iyi fikir. Kestiğim otları kurutup komposttan çıkan malzeme ve sonbaharda topladığım meşe yaprakları ile karıştırıp kalın bir tabaka halinde yayıyorum. Damlalık sistemi bu tabakanın altında kalıyor ve yağmur suyu deposundan her gün sulanıyor. Malç topraktaki suyun gün içinde buharlaşmasını azaltıyor ve toprağın her zaman nemli ve serin kalmasını sağlıyor.
Saygılar,

Adsız dedi ki...

valla çok güzel sayfanın çalışanlarına tabrikler iyi başarmışlar.....