Cuma, Ağustos 24, 2012

Sistemi "Değiştirmenin" 10 Yolu



İngilizce bilgiyi Türkçe'ye çevirmeden kullanmaktan haz etmemekle birlikte yukarıdaki içerik Alternatif Yaşam Planlaması ağ günlüğünün var olma sebeplerini çok iyi özetlediği için paylaşmak istedim.

Sistemi "değiştirmenin" 10 yolu olarak çevirebileceğim yazı ilk okunduğunda "10 maddeden herhangi birini yaparsanız sistemi değiştirmeyi sağlayabilirsiniz" gibi anlam çıkıyor. Ve Fakat Sistemi değiştirmek için 10 maddenin tamamını bir yaşam biçimi haline getirmek ve buna göre yaşamak gerekiyor. 

Alternatif Yaşam Planlamasında 10 maddenin tamamı hakkında epeyce kafa yordum. Uygulama için teorik ve pratik bilgi birikimi hazır. Eksik olan maddi kaynak. "Kısmet" diyelim...    


5 yorum:

Adsız dedi ki...

4. ve 5. maddedeki öneriler pek akıllıca görünmüyor.

Fatma.

faik murat unel dedi ki...

4. maddedeki aşı konusunda, faydası ve güvenirliliği kanıtlanmış aşıların yapılmasından yanayım, bu açıdan Fatma Hanıma katılıyorum ama ticari görünen bazı aşıları yaptırmamak daha iyi görünüyor bana.

5. Madde içinde yukarıdakine benzer bir durum var. Her ilaç faydalıymış gibime gelmiyor, ilaç kullanmak yerine doğal tedavi çözümleri olan alternatifler değerlendirilebilir.

Özetle 4 ve 5. maddelere katıldığım yönler var, katılmadığım yönler var.

suivant dedi ki...

4. maddeye kısmen katılıyorum. Grip vb. ticari aşı çeşitlerine gerek olmadığını dolaylı da olsa aşıyı yapan satan kişiler bile söylüyor.

5. madde doğrudan suç kapsamında :) Kenevir kullanmak yürek ister.

6. madde elimizde değil. Mecburi eğitim sonrası açık öğretim alternatifi düşünülebilir.

7.8.9.10 Katılıyorum. TV'yi kapat!

faik murat unel dedi ki...

Suivant merhaba,

5. maddeye homeopati açısından bakmıştım. Kenevir bitkisi birçok kremde kullanılıyor. Kenevir tohumunun protein açısından zengin olduğunu Muscle&Fitness dergisinde okumuştum, keten tohumu, haşhaş tohumu gibi tüketilebilir.

Tabii kullanılan ingilizce kelimenin bahsettiğiniz anlamı mevcut :)

Başak Pirtini dedi ki...

http://asihakkinda.wordpress.com 4. madde hakkında bakılmalı diye düşünüyorum. Madde 5teki homeopati ise favorim :) Umarım bir gün kendi bahçem olacak, yetiştireceğim yediklerimi kendi tohumlarımdan.

http://dogalanneyim.blogspot.com