Pazartesi, Kasım 05, 2012

Alternatif Yaşam ARTIK Bir ZORUNLULUK

Uzun yıllardan beri alternatif yaşam nasıl olur konusunda araştırıyor, okuyor, yazıyorum. İlk çıkış noktam: "Zorunlu yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamak için maaş karşılığı bir işte çalışmanın adil olmadığı" fikrinden ibaretti.
Zaman içinde küresel ısınma, huzurlu yaşam, koas senaryoları durumunda yaşanacaklar gibi birçok fikirle temel fikrimi besledim ve Alternatif Yaşamın gerekliliğini anlatmaya çalıştım. AMA aşağıdaki haberin yarısı bile doğruysa kendimiz için olmasa bile çocuklarımız için Alternatif Yaşama geçmeliyiz.

Aynı haber birçok adreste yer alıyor. Ben bu bağlantıdan haberi aldım.
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-  
5 Yıla Kadar Her İki Kişiden Biri Kanser Olacak!
A Haber'de Deşifre Programı'na konuk olan Profesör Doktor Erkan Topuz, GDO'lu ürünlerle dünyanın dünya savaşından beter günler yaşayacağını belirterek 5 yıla kadar her 2 kişiden 1'inin kanser olacağını iddia etti.

İşte havası, toprağı, suyu kanser yaparken bir de GDO çıktı başımıza diyen Prof.Dr. Topuz'un dikkat çektiği noktalar
Ayda 12 tane sosis yiyen çocuklarda lösemi riski 5 kat fazla, hafta bir sosis yiyen çocuklarda beyin tümörü iki kat fazla.
Salam, sucuk gibi çiğ etten yapılan etlerden uzak duralım. Yumurta çok katı pişilirse kanserojen madde birikir. Kırmızı et yerine balık ve beyaz et tüketelim. Hindinin yağ oranı daha düşüktür. Hindiye yönelelim, mutlaka balık yiyelim. Haftada 1 kilodan fazla balık tüketmeyelim.
Beyaz şekerden uzak duralım. Sigara gibi üzerine 'öldürür' diye yazalım. Kanserin bir numaralı maddesi şekerdir.
Her meyvayı azar azar tüketin. Oturup da kilolarca meyvayı bir kere de yemeyin.
Yoğurt çok önemlidir. En önemli kanserden koruyucudur, özellikle kolon, yemek borusu ve meme kanserlerinde çok önemlidir.
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-
 
Almakta olduğum Ekoköy Dizayn Eğtiminde öyle şeyler öğreniyorum ki: Bizler uyurken, ( ve hala uyuyorken) sayısı dünya ölçeğinde binlerle ifade edilecek kadar az sayıda kişi uyanmış ve Alternatif Yaşamı kurmuşlar. Dünya üzerinde sınırlı sayıda ekoköy var. Sürdürülebilir yaşam adına gerekli olan birçok beceriye ve bilgiye sahipler.
Koskoca Türkiye'de sığınabileceğimiz bir ekoköyümüzün olmaması, sürdürülebilirlik adına gerekli olan ekolojik, ekonomik, sosyal bilgi ve becerilere sahip olmamız çok üzücü. Ne yazık ki bu bilgi ve becerilere kısa sürede sahip olamayacağız. 
 
Sürdürülebilir Yaşam Mühendisliği Bölümü başlıklı yazım ütopik bir hayal değil, ARTIK bir zorunluluk. Doğru program ve eğitimle beş sene içinde önemli becerilere sahip gençler yetiştirebiliriz.   
 
Alternatif Yaşam Planlamasında olduğu gibi gündelik hayatın koşuşturmacasından bulunan aralarda ve aileden çalınan zamanda yapılan araştırma, deneme, okuma ile ilerleme ancak bu kadar oluyor. YETERLİ OLMUYOR yani. Şimdiye kadar Alternatif Yaşam Planlamasında aldığım yol, doğru bir program ve eğitimle iki senede alınabilecek seviyede.
 
Alternatif Yaşam Planlaması tam zamanlı bir iş olmadığı sürece hobi bahçesi, kendin yap, emekli uğraşı tadında olmak zorunda kalacak ve tekrarlanabilir bilginin oluşması on yıllar sürecek.  
 
Tabii bu birikimi bekleyecek on yıllarımız varsa ?!  
 
         

Hiç yorum yok: