Cuma, Mayıs 18, 2007

Hayata Yeniden Bakmak, Çelik Erengezgin

Ahşap Evler üzerine araştırma yaparken Çelik Erengezgin'in web sayfasını buldum. Web sayfasındaki yazıları okudukça heyecanlandım. Hayata yeniden bakmak başlıklı yazıyı okumak, aynada kendime bakmak gibiydi. Sn. Çelik Erengezgin’e mesaj yazmaya karar verdim.

Alternatif Yaşam Planlamasında yazdıklarımızı, hedeflerimizi, planlarımızı anlatan bir mesaj yazıp, Sn. Çelik Erengezgin’e gönderdim. Mesajımın sonuna telefonumu da eklemiştim. Mesajımı gönderdikten birkaç saat sonra telefonum çaldı. Sn. Çelik Erengezgin arıyordu. Çok sevindim ve heyecanlandım. Sn. Çelik Erengezgin, Alternatif Yaşam Planlaması yazarları adına beni tebrik etti ve çalışmalarımızı beğendiğini belirtti. On dakika kadar konuştuk telefonda. Telefon görüşmemizin ertesi günü Sn. Çelik Erengezgin’den bilgi hazinesi içeren bir kargo geldi. Enerji ve Ekoloji, Kent ve Konut, Ahşap, Yaşam konu başlıkları altında birçok yazı ulaştı elime.

Çelik Erengezgin’in “Ben de Kim Oluyorum?..” başlıklı yazısından bir paragrafı aşağıya ekliyorum.

“ Ne yolla olursa olsun ulaşılan bilginin paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Meslektaşlarıma ve gençlere daima şunu söylüyorum: “Eğer benimsiyorsanız, ürettiğim bir yazının, sunumun ya da projenin altına benimkini silip, kendi imzanızı gönül huzuru ile atabilirsiniz.” Yaygınlaşan bilgi ve sevgi ancak mutluluk verir.. Çünkü bilgi insanlığı ortak malıdır ve diğer malların aksine, paylaştıkça çoğalır.. Bence üretimin sanatsallığı, yeni bir yaratıya yol açabildikçe kanıtlanır, bilgi de bir başka zihinsel üretime neden oldukça doğrulanır ve değerlenir.”

Sn.Çelik Erengezgin’in bize gönderdiği yazıları sizlerle paylaşacağız. Tabii kaynak göstererek.

Sayın Çelik Erengezgin’e bize göstermiş olduğu ilgi için çok teşekkür ederiz.

5 yorum:

Erato dedi ki...

Merhaba bir enerji dergisinde çalışıyorum. Haberime yardımcı olması için acil Çelik Erengezgin'e ulaşmam gerekiyor. Bana yardımcı olursan çok sevirim.

faik murat unel dedi ki...

Sn Erato, profil bilgilerinizden özel mail adresinize ulaşamadım, profilimdeki mail adresimden bana ulaşırsanız size yardımcı olmaya çalışayım. iyi günler.

Pinar dedi ki...

Merhaba,
Bostancik'a biraktiginiz yorumlardan sonra hemen blogunuza geldim. Yazilari ve etiketleri gorunce cok heyecanlandim!
Erengezgin'in web sayfasi ve link verdiginiz yazisi ne yazik ki artik yok. Bunu gorunce belki de sevdigimiz yazilari saklamak lazim diye dusundum.
Kolay gelsin.

faik murat unel dedi ki...

Pınar Hanım merhaba;

Çelik Erengezgin'in web sayfasındaki değişikliği fark etmiş ve güncel web adresini bağlantılar içine link olarak eklemiştim ama eski yazılardaki linki düzeltmeyi atlamışım, mesajınız için teşekkür ederim. Linki güncelledim.

Ben yazılarımın tümünü yedekliyorum, ileride derli toplu bir düzenleme ile başka alanlarda kullanılabilir. BLOG umuzda yazıları PDF olarak kaydetme şansınız da var.

Pinar dedi ki...

Cok tesekkurler!