Perşembe, Ekim 29, 2009

Kül Suyu (2)


Birinci Kül Suyu yazısı ve yorumları eylenceli bir yazı olmuştu.

Birinci yazıdan sonra bir türlü cesaret edip kül suyunu yeniden deneyememiştim. Nar Ekşisi yapımı sırasında üst baş nar lekesi olunca işte fırsat dedim. Nar tanelerini ayıklarken giydiğim fanilyanın üstünde nokta nokta nar lekeleri olmuştu. Kül suyunu fanilyanın üzerine döktüm. Kırmızı renkli nar lekeleri kül suyuna temas edince mavi renge döndüler. Fanilyayı kül suyuna ıslayıp, birkaç saat bekledim.

Sonuç: Damla damla olan lekelerin tamamı kaybolmuştu.



Yukarıdaki resimdeki büyük lekeler büyük oranda kaybolmuştu. Kül suyu ile temizlikte lekeler bir miktar kalsa bile güneşte kurutulduklarında kaybolduklarını okumuştum. Bakalım sonuç ne olacak?

Başarılı fanilya yıkaması, birinci denemeden sonra evde kaybolan itibarımı yeniden kazandırdı. Hanımdan izin çıktı, şimdi sırada kül suyunu çamaşır makinasında denemek var...

31/Ekim/2009 Notu : "Kül Suyu ne kadar etkili olabilir?" diyorsanız, iki gündür ellerim pul pul dökülüyor. Lekeli fanilyayı elde yıkamıştım ve kül suyunun bu kadar kuvvetli olduğunu düşünmemiştim. Kül suyunu çamaşır makinasında denemeden önce yıkadığım fanilyayı giyip cilt üstündeki etkisini de deneyeceğim.

8 yorum:

Engin dedi ki...

Matik deterjanlar köpürmezler, kül suyundan sanırım önceki yazınızda çok köpürüyor diye bahsetmiştiniz. Eğer köpürüyorsa çamaşır makinasında kullanılmaması gerekli diye tahmin ediyorum.

Ama alternatif yaşam arayışınızı sonuna kadar destekliyorum :)

Z dedi ki...

kül suyunu nereden elde edebildiniz? Teşekkür ve saygılarımla

ZM

faik murat unel dedi ki...

Yazımın başındaki Kül Suyu birinci yazı linkinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

sedaydin dedi ki...

2 senedir kül suyu yapip kullanıyorum ama camasır makinasında cok basarılı bulmuyorum kendisini :)

daha cok direk lekeye uyguluyorum bunun icin fıs fıs uclu bir sise kullanıyorum.

cilasız zeminlerde temizlik icin de super bir sey!

yaptıgım her kül suyunun aynı oranda iyi leke cıkartmamasını neye baglayacagımı bulamadım. acaba meşe yerine baska birseyin külünü mü veriyorlar arada?

Ertekin Akbaş dedi ki...

En güçlü alkalilerin 'hardwood' dedikleri sert ağaçların külünden elde edildiğini okumuştum. Bu ağaçlardan bazıları akçaağaç, meşe, armut, gül ağacı, sandal ağacı, ceviz vs... tam liste için http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_woods#Hardwoods_.28angiosperms.29
Ben de en kısa zamanda testlere başlayacağım fakat benimki biraz daha farklı bir konu, kül suyundan sabun yapmayı düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Kul suyunu biz yüzeyleri parlatacı olarak arabada dahil
Deri kaşıntılarında yanık tava temizliğinde kullanıyoruz babam ağaçlara bile sıkıyo

Unknown dedi ki...

www.kulsuyu.com sitesi üzerinden Türkiye'de ilk defa külsuyu satışları başlamıştır.

Adsız dedi ki...

Seda B.

Sayın blogger, kül suyu bir tür kostik olduğu ve ph'ı yüksek olduğu için ciltle doğrudan temas etmemesi gerekir.ürünü kullanırken eldiven giyilmesi ve eğer sabun yapılacaksa hatta koruyucu gözlük giyilmesi tavsiye edilmektedir. ellerinizin dökülmesi de bundan kaynaklanmaktadır. ayrıca kül suyunu alüminyum kaplara kesinlikle temas ettirmemek gerekmektedir.