Cuma, Aralık 25, 2009

Morfik Alan ve Morfik Rezonans



"Kritik Kütle" üzerine daha önce bir yazı yazmıştım. Özetle bir adada patatesleri yıkayarak yemeyi öğrenen maymun topluluğundaki maymun sayısı belirli bir sayıyı aştığı anda farklı adalardaki maymunların da patatesleri yıkayarak yedikleri gözlenmiş. Sonuç olarak, bu adalar boyunca uzanan bir tür morfogenetik yapı ya da alanın varlığı nedeniyle maymunların aralarında iletişim kurduklarını ileri sürülmüş.

Morfik Alan ve Morfik rezonans konusu ile ilgili bir bilgiyi "Suyun Gizli Mesajı" kitabında da okudum. Dr. Rupert Sheldrake'in çalışmalarının anlatıldığı bölümden birkaç alıntı yapayım.

"Bir olay tekrarlandığında, morfik bir alan oluşuyor ve bu morfik alanla kurulan rezonans aynı olayın tekrarlanma olasılığını artırıyordu."
"Olayın olduğu bölgeye morfik alan, benzer olayların tekrarlanması olgusuna ise morfik rezonans adı veriliyordu."
"Herhangi biri, bir konuda farkındalık yaşadığında, başka insanların da aynı konuda farkındalık yaşama olasılığı artmaktadır."
"Teorinin önemli noktası da şudur: Morfik rezonansın bir kez yayılmaya başlaması, tüm uzayda ve zamanda genişlemesi demektir. Yani, mekanda oluşan bir morfik alanın, anında bütün diğer yerler üzerinde de etkisi olur; sonuçta da değişim bütün dünyada anında yaşanır."


Benzer bir morfik alanın Türkiye'de Alternatif Yaşamı seçen aile sayısının belirli bir kritik rakama (1000 aile mesela) ulaşmasından sonra topluma hızla yayılacağını düşünüyorum.

4 yorum:

Cevat dedi ki...

Alternatif Yaşam veya farklı bir yaşamı isteyen, arzulayan o kadar çok tanıdığım var ki etrafımda, aslında yeterli farkındalık olduğunu düşünüyorum. Ama gerçekleştirmesi zor birçok insan için. Ama buradan da başka bir kavrama geçiyorum. Birşeyi gerçekten çok isterseniz yaparsınız veya olur. Önemli olan istemek. Bir yolunu bulursunuz.

Unknown dedi ki...

dil ne söylerse beyin ona inanır ve yaşar yaşatır
ben böyle düşünüyorum

Unknown dedi ki...

Sen değişirsen dünya değişir

ssttp dedi ki...

saçma sapan işler.herkez aklındaki neyse onu yapmak ister.aptal beyinlerde inanır