Perşembe, Haziran 28, 2012

2011 Ceviz Üretim Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK) 2011 Tarımsal Üretim verilerini geçtiğimiz hafta yayınladı. TUIK istatistiklerine nasıl ulaşabileceğimizi Pivot Ayağı başlıklı yazımda anlatmıştım.  Benim özellikle ilgilendiğim konu ceviz olduğu için hemen ceviz verilerini inceledim. Beklediğim gibi 2011 yılında da bir önceki yıllardan farklı ve dikkat çekici büyüme yok.


2006 - 2011 yıllarına ait ceviz üretimi verilerini hazırladığım yukarıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Genel ağda ceviz üretimi hakkında bir çok yazı bulunuyor. Doğrusunu isterseniz birçok yazı işkembeden sallamaktan, çevresinde gördüğü üç-beş bahçe durumuna göre kanaat oluşturmaktan öteye gitmeyen, sayısal dayanağı olmayan yazılar. Sayısal veriler yukarıdaki tabloda, evet ceviz üretimi ve yeni ağaç ekimi artıyor ancak Türkiye'nin ceviz tüketimi için hala yetersiz. 

Ceviz ile ilgili detaylı bir iş planını tamamladım. Bir süredir Alternatif Yaşam Planlamasında tamamladığım iş planından bazı tabloları  paylaşıyorum, paylaştığım sayısal verilerin çok daha detaylı hali iş planımda yer alıyor. Çok içime sinen ve cevizdeki fırsatları tüm yönleriyle gösterdiğine inandığım bir iş planı oldu. İş planıma maddi destek için yatırımcılar ile iş modelimi paylaşmaya başladım. Yakın zamanda müjdeli haber alacağıma inanıyorum.         

1 yorum:

annemahsustan dedi ki...

Umarım tez zamanda güzel haberleri alırsınız.