Salı, Temmuz 03, 2012

Tesadüf Yoktur

Aşağıdaki resmi 2007 yılında yayınladığım "Dünya'nın En Büyük Tarihi Ahşap Binası" başlıklı yazımda kullanmıştım. Çelik Erengezgin'in sitesinden almıştım bu resmi. Eski ahşap binaların ne kadar güzel ve büyük olabileceğinin güzel bir örneğiydi.  




Haziran ayı başında bir iş seyahati için İzmir'den Karadeniz Ereğli'ye gidiyordum. Bursa'dan çıktım, ana yolda ilerlerken, doğru yol olduğumdan emin olmadan,  "Sakarya" yol levhasından saptım, ana yoldan ayrıldım. Her iki yanı zeytin ağaçları ile kaplı dar köy yollarında, göl manzarası eşliğinde ilerledim. Gitmekte olduğum yol doğru yol muydu hala bilmiyordum. "En nihayetinde bir yere çıkacak bu yol en fazla bir kaç saat geç giderim istediğim yere" diye düşünerek, yolun keyfini sürdüm. 

Köyün isminden emin değilim, Göllüce Köyü diye hatırlıyorum. Köy meydanınından geçtim, sola sert bir virajı döndüm. Yavaş ilerlediğim için sağımda kalan binayı net bir şekilde süzdüm. Bina kafama kazındı. Viraj çıkışında müsait bir yere arabayı park ettim. Arabadan inip, binayı hayranlıkla inceledim. "Bu binayı gördüm, biliyorum." dedim kendime. "Bu binanın bir resmini bir yazımda kullandım." 

Binanın aşağıdaki resimlerini çektim. 


        

Binanın bir bölümü hala kullanılıyor sanırım. Çok güzel ve ihtişamlı bir bina.

Fırsatını bulunca eski yazılarımı inceledim ve tahmin ettiğim gibi bu binanın resmini bir yazımda kullandığımı fark ettim.   

Sakarya yazılı tabeladan niye saptığımı bilmiyordum, şimdi bu binayı görmek için bilmeden için saptığımı düşünüyorum. Koskoca Türkiye'de bu binanın önünden geçme ihtimalim nedir? Tesadüf Yoktur :) 


4 yorum:

Leyla dedi ki...

Demek ki çok istemişsiniz bu binayı :)

Adsız dedi ki...

resimleriniz çok güzel. yalnız bina ahşap mı yoksa kerpiç mi? teşekkürler.

faik murat unel dedi ki...

Binanın ana taşıyıcı yapısı ahşaptan.
Teknik detaylarına hakim değilim ama ahşap taşıyıcı yapı üzerinde taş dolgu bir bina.

Forrest Gump dedi ki...

bilinçaltı... bilinçten daha üstündür :) seni oraya götüren de bilinçaltın bence. Ama bilinçaltı o ahşap binanın yolunu nasıl buldu o konuda hiçbir fikrim yok :)
Evet, Leyla'ya katılıyorum... yanlız şunu da ekleyeyim Faik bunu istediğinden haberdar değildi, sadece bilinçaltına farkında olmadan bazı mesajlar gönderdi, bilinçaltı da gereğini yaptı :)
bence bilinçli olarak verdiğimizi düşündüğümüz kararların tamamı bilinçaltının eseri