Cuma, Eylül 21, 2007

Yakabağ Evi (Yakabagh)

Evde Pekmez Yapımı yazımızdan sonra Alternatif Yaşam Planlaması yazarları olarak kendi aramızda yaptığımız yazışmalarda Nar Ekşisi üzerine araştırma yapmaya karar verdik. "Nar ekşisi yapımı" arama kelimeleri ile araştırmaya başladım. Neye niyet? neye kısmet? Yakabağ Evi'ni buldum.

Arama kelimelerim beni Yakabağ Evi web sayfasının Aktiviteler bölümü altındaki Çiftlikte sayfasına attı. Yakabağ Evi web sayfalarının tamamını okudum. Hayran kaldım. Alternatif Yaşam Planlaması'nın hayata geçecek halinin Yakabağ Evi'ne benzeyeceğini düşünüyorum. Yakabağ Evi'ne misafir olarak gidebiliyorsunuz, misafirliğiniz boyunca sezona bağlı üretim aktivitelerine (salça, tarhana, şarap, "nar ekşisi yapımı", zeytin, zeytinyağı gibi) ve sezon haricinde tüm yıl süren aktivitelere(yoğurt, peynir, pide gibi) katılarak nasıl yapıldığını uygulayarak, görerek öğreniyorsunuz.

Çok fazla söze gerek yok, Yakabağ Evi web sayfası doyurucu içeriği ile size neler verebileceğini anlatıyor.

İlk fırsatta Yakabağ Evi'ni ziyaret edeceğiz.

3 yorum:

Justin Biebery dedi ki...

Çok güzel bir proje. Tam da daralmış olduğum bir anda gördüm ve son günlerde sık sık sorduğum soruyu bir daha sordum kendime: 'Ben burada ne yapıyorum?'

faik murat unel dedi ki...

Bu yazıyı yazarken sizin ve Kevin'in ilgisini çekeceğini tahmin etmiştim.

Sorduğunuz soru üzerine çok fikir/yazı üretilebilir. Bir süreliğine yurtdışında yaşadım ve işim gereği hala ara ara Avrupa ülkelerine gidiyorum. Türkiye olarak her ne kadar belirsiz, karışılık günler yaşıyor bile olsak, bu toprakları seviyorum. Hayat adına siz ve Kevin büyük değişimler düşünebilir.

Asortik Krep dedi ki...

Fethiyeye geldiğinizde bir de bu adresi görmenizi tavsiye edebilirim :)
www.pastoralvadi.com