Pazar, Ağustos 20, 2006

Özgürlüğe Giden Yol

Araştırmalarımız ile elde ettiğimiz teorik Alternatif Yaşam Planlaması bilgilerini paylaşmadan önce yazar grubu olarak Internet üzerinde bizim gibi düşünen kişilerin neler yapmış olduklarını araştırdık.

Türkiye'de Alternatif Yaşamı başarı ile uygulayan insanların olduğunu biliyoruz ama henüz web sitelerine ulaşamadık.

İngilizce ve Almanca yayınlanan sitelerden ulaşabildiğimiz ve sizlerle paylaşmak istediğimiz siteleri elimizden geldiğince Türkçe'ye çevirerek sizlere aktarmak istiyoruz. Bizim takip edemediğimiz dillerde de yayınlanmış benzer sitelerin olduğunu düşünüyoruz ve bu siteleri takip edip Türkçeleştirebilecek kimselerin yardımlarını bekliyoruz.


Sizlere aktaracağımız ilk site
http://www.pathtofreedom.com/


Siteden yapacağımız ilk çeviri

http://www.pathtofreedom.com/about/index.shtml

linkindeki "About Path To Freedom" başlıklı yazı olacak.

Path To Freedom sitesinden yeni çevirilerimiz ve site hakkında yorumlarımız önümüzdeki yazılarda devam edecek.


About Path To Freedom.

Özgürlüğe Giden Yol Hakkında.

Bizi internette gördüğünüz diğer sitelerden ayıran ve benzersiz kılan nedir? Biz sadece en güncel temel yaşam sürdürebilme bilgileri vermiyoruz. Biz halihazirda uygulamakta olduğumuz ve hayat tarzımızı değiştiren temel yaşam sürdürebilme adımlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bunun yanında, siz, okurlarımız, bizi günlük yaşantımızda ziyaret edebilir ve kendi kendine yeten yaşama giden yolda neleri başardığımızı, günlük çabalarımızı, eğlencelerimizi, başarı ve başarısızlıklarımızı ilk ağızdan öğrenebilirsiniz.

2001 yılında Jules Dervaes tarafından kurulduk. Özğürlüğe Giden Yol, kar amacı olmayan, aile tarafından yönetilen, kent sınırları içindeki bir çiftlikte, bir ailenin dünyanın azalmakta olan kaynakları üzerindeki ayakizini azaltacak, basit ama daha dolu bir hayat tarzı üzerine kuruldu.

80’lerin ortalarından beri Dervaes Ailesinin 5 üyesi, Pasadena, California’daki sıradan şehirli hayatlarını, tüm yıl boyunca organik ürünler alabilecekleri bir bahçeye çevirmek üzere çalıştılar. Dervaes Ailesi yerel lokantalara salata malzemesi ve yeşillikler veren bir işletmeyi yönetmekteler. Bu işten elde ettikleri geliri, yenilenemeyecek olan Dünya kaynaklarına olan bağımlılıklarını azaltmakta kullanacakları, güneş panelleri, enerji ekipmanları ve bio-dizel üretim makinaları almakta kullanmaktalar.

“Bu proje kendi kendine yeten, basit yaşayan bir hayata olan inancımızla yavaş yavaş oluştu” diyor kurucu Jules Dervaes. “Bu hayat boyu sürecek bir iş ve önümüzde gidecek daha çok yol var, yani uğraşımız hiç bitmeyecek! Önümüze çıkacak şartlar ne olursa olsun amacımıza ulaşabileceğimizi kanıtlıyoruz. Yaşadığımız deneyimleri kaydererek, kendi kendine yeten yaşam oluşturmak isteyen, kentli veya kırsal insanlara cesaret vereceğimizi umuyoruz.”


Dervaes Enstitüsü

Enstitütü 2004 yılında Jules Dervaes’ın babasının (Jules Dervaes Sr) anısına, ailenin amaçlarını, şimdiki ve gelecek kuşaklara bir sosyal yardım programı çatısı altında geliştirerek vermek için kuruldu.


Sosyal Yardım Programı

PathtoFreedom.com adresi Devaes ailesi üyeleri tarafından kuruldu, işletiliyor ve güncelleniyor. Sitemizi ticari olmayan, reklam almayan ve evden idare edilen bir site olarak yönetmekteyiz. Reklamsız bir web sitesi olmaktan gurur duyuyoruz!

Yapmakta olduklarımızdan gelir elde etmiyoruz, tek aradığımız bilgi ve eğitim.

Bu sitede Özğürlüğe Giden Yol’da yapılan günlük uğraş ve başarılar ile kendi kendine yeten yaşam sitelerine ve çevre sitelerine ait linkler bulunmakta. En son olarak Özğürlüğe Giden Yol eğitim workshopları ve geziler için halka açıldı.

Bunlara ek olarak, Dervaes Ailesi birçok etkinliğe ve festivale davet edilmekte. Özgürlüğe giden Yol projesi dünya çapında bir ilgiye kavuşuyor ve televizyonların, dergilerin, gazetelerin de içinde bulunduğu yerel ve ulusal medyanın ilgisini çekiyor.

Web İstatistikleri

Web sitemiz büyümeye devam ediyor. 2006 itibari ile sitemize ayda 100 ün üzerinde ülkeden 80.000 ziyaretçi gelmekte.

Finansman

Özgürlüğe Giden Yol geniş ölçüde tanınmanın keyfini sürerken, anonim şirket veya 501 (c)(3) statüsündeki kar amacı olmayan firma degildir. Özgürlüğe giden yol üyelik ve bağış yolu ile dış finansman KABUL ETMEMEKTEDİR.

Özgürlüğe Giden Yol işlerliği olan gerçek bir çiftlik hayatı modeli olmaya çalışmaktadır, sadece sov olsun diye kurulmamıştır.

Geçmişte yaptığımız projeler ve gelecekte yapacağımız projelerin finansmanı sürdürdüğümüz işten ve birikimlerimizden kaynaklanmaktadır.

Çiftliğimiz kendi ayakları üzerinde duran bir aile işletmesidir. Hayatımızı sürdürmemiz için turlardan, eğitim proğramlarından, kitap teliflerinden, derslerden, üyelik aidatlarından, bağışlardan veya danışmanlık ücretlerinden elde edilecek gelirlere bağlı değiliz. Özgürlüğe Giden Yol işlerliği olan gerçek bir çiftlik hayatı modeli olmaya çalışmaktadır, sadece sov olsun diye kurulmamıştır.

- - - - - - - -

Çevirenin Notu : Hata yaptım ise af ola...

1 yorum:

Switch dedi ki...

from the path to freedom.