Cuma, Ağustos 06, 2010

Global Tezahürat



Global Tezahürat kitabını az önce bitirdim. Blog dünyasını sık kullanan bizlerin, internet üzerinden satış ve pazarlama yapmak isteyenlerin, hepsinden önemlisi internet üzerinden milyonlara nasıl ulaşılabileceği öğrenmek isteyenlerin okumasını tavsiye edeceğim eylenceli ve öğretici bir kitap.

Kitabı okurken "Blog yazarlığı ve blog yazıları Amerika'da amma önemli hale gelmiş" dedim. Türkiye'deki durumu hepimizce malum. Müzik, siyaset ve havadan sudan şeyler yazmak için oluşturduğum Beyin Labirentimden Odacıklar blogu Youtube yasağı yüzünden kurudu kaldı.

Global Tezahürat'ı tavsiye ederim.

2 yorum:

Sabahattin Gencal dedi ki...

“Bloglardan Seçmeler” sitesinin daha etkili ve yararlı olabilmesi için görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal

faik murat unel dedi ki...

Sabahattin Bey merhaba;

Alternatif Yaşam Planlamasına yapılan ziyaret istatistiklerinden takip ettiğim kadarı ile bazı özel konuları işleyen yazılar çok ziyaret alıyor.

Mesela mevsimle de alakalı olarak bu günlerde en çok ziyareti "Sirke Yapımı", "Salça Yapımı", "Pekmez Yapımı", "Taze ceviz fiyatı" gibi yazılar alıyor.

Yaz aylarında ziyaret sayısı fark edilir düzeyde azalıyor, öğrenciler araştırma yapmayınca ziyaret azalıyor diye düşünüyorum. siz de blogunuzda belirtmişsiniz zaten.

Global Tezahürat kitabında da değinildiği gibi arama kelimelerinin takılabileceği başlıklar (mesela "evde pekmez yapımı" gibi) ve yazılar arama motorlarında öncelik sağlıyor.

Diğer kısır kalan blogumdan (beyin labirentimden odacıklar) edindiğim tecrübe kişisel, günlük (blog - günlük fikrine ayrıkı olarak) tadında yazılar ile pek başarılı olunamıyor galiba.

Tabii, yazmak bir tutku. Tarihe vurulan bir damga. Kimse okumasa da insan kendine ve tarihe damga vurmak için yazıyor.