Cuma, Nisan 06, 2007

Prefabrik Evler

Prefabrik ev konusunu uzun süre araştırdım. Alternatif Yaşam Planlamasındaki birçok konu gibi prefabrik evler ile ilgili bilgimde, internet üzerinden edindiğim bilgilerden oluşuyordu. Alternatif Yaşam Çiftliğindeki evim için prefabrik bir bina kullanabileceğimi düşünmüştüm. Depreme dayanıklığı çok yüksekti. Yapımı kolay ve kısa sürede tamamlanabiliyordu. Ve maliyet olarak uygun görünüyordu.

İzmir'e taşındıktan sonra örnek prefabrik evleri gezebilme şansım oldu. Yaz aylarının sonlarına doğru idi. Yaz aylarında taştan yapılmış binalara girdiğinizde tatlı bir serinlik hissedersiniz. Prefabrik evler, neredeyse dışarıdan daha sıcaktı. Prefabrik binaların iç duvarları ve kullanılan malzeme eğreti göründü bana. İki katlı prefabrik evlerin üst katlarına çıkan merdivenler, üst katlarda yürürken zeminde hissettiğim sallanma duygusu, prefabrik evlere olan bakışımı değiştirdi.

Bence prefabrik ev tercihi yaparken ne amaçla kullanacağımız önemli. Yılda birkaç ay yaşadığımız yazlık ev, dağ evi, yayla evi gibi amaçlar ile kullanacak isek fazlasına gerek yok. 80-100 metrekare prefabrik bir ev yeterli olabilir.

İnşaat süresi uzun ve deprem dayanıklılığı prefabrik binalara oranla daha az olmasına rağmen betonarme binaların Alternatif Yaşam Çiftliği projesi için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Tek katlı, bodrumlu bir ev hayalimdeki çiftlik evi.

Prefabrik bina üretimi yapan birkaç firmanın sitelerini bilgi için ekliyorum.

Dülger Prefabrik, Özge Yapı, Kartal Prefabrik


Günün Kitabı : Gizli Sırlar Öğretisi / Ergun Candan
Günün Albümü : Malt / Kendi Adını taşıyan ilk albüm

4 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba , sizlere DENGE PREFABRİK'i de oneririm.
www.dengeprefabrik.com
info@dengeprefabrik.com

Adsız dedi ki...

prefabriklerde belirttiğiniz sorunlar fazlasıyla mevcut o yüzden çelik konstrüksiyon yapılar daha avantajlı. www.hazirvilla.info adresini ziyaret edebilir ve iletisim@hazirvilla.info dan bilgi alabilirsiniz. 80 m2 lik tek katlı birev herşey dahil 40.000 ytl civarında bir rakama mal oluyor.

ali dedi ki...

saoll

prefabrik evler dedi ki...

teşekkürler bilgi için..