Cuma, Nisan 05, 2013

CAM BAHÇE www.cambahce.com - Işığı ve Renkleri Yansıtın


Uzun süre üzerinde kafa yorup, çalıştıktan, ithalat için birçok yerle yazıştıktan ve anlaştıktan sonra Türkiye'de pek bilinmeyen ve uygulanmayan yeni örtü (malç) malzemesi, geri dönüşüm cam şişelerden yapılan örtü ürünleri, satışı için hazırladığım siteyi açtım. 

Cam Bahçe - www.cambahce.com ürünleri dünyada bir çok ülkede bahçe ve saksı dekorasyonunda yaygın olarak kullanılıyor. Yaygın kullanım alanı dekoratif amaçlı olmasına rağmen örtüleme (malç) konusunu bilenlerin tahmin edeceği üzere tarımda da cam örtü (malç) kullanılıyor. Cam Bahçe sitesinde, Lincoln Üniversitesinde asma bahçelerinde, cam örtünün üzüm verimi ve kalitesi üzerine olumlu sonuçları hakkında yazı ve videolar bulmak mümkün. Cam örtü ışığı yansıtma özelliği nedeni ile tarımda verim artışı sağlıyor. 

Özel tamburlarda işlenmiş cam örtü kesici ve delici özelliğini kaybediyor. Başlangıçta bilincim cam parçacıklarını tehlikeli ve yasak kabul ediyordu. Avucumda renkli, minik cam parçacıklarını güvenle ovuşturmak bana yasaklı bir şeyi yapıyormuşcasına keyif veriyor. 
2-4 MM boyutundaki ürünlerin üzerinde çıplak ayakla güvenle yürünebiliyor. Youtube da çıplak ayakla cam üzerinde yürüme videolarını izlemiştim, ben de denedim, sorunsuz yürünebiliyor. 

Cam Bahçe sitesinden bir alıntı ile yazımı bitireyim.

Cam Bahçe ürünlerine sitedeki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.  

Cam Bahçe toprak örtü ürünleri, geri dönüşüm şişelerinin özel tamburlarda işlenmesi ile üretilmiştir. 
  • Renkli ve kalıcıdır. Camın doğada çözülmesi 1000 yılı bulmaktadır. 
  • Bilinen toprak örtü malzemelerine (taş, tüf gibi) renkli bir alternatif olabileceği gibi, mevcut toprak örtü malzemeleri ile birlikte de yaratıcı ve renkli tasarımlar yapmanızı sağlar. 
  • Çimento veya seramik yapıştırma malzemeleri ile karıştırılarak moziak olarak kullanılabilir.
  • Yabancı otların önlenmesi için örtü malzemesi olarak kullanılır. 
  • Serildiği yerden salyangozlar geçemez.    

1 ton cam örtü elde etmek için : 
  • 7.200 adet soda şişesi (200 ml)
  • 5.300 adet kola şişesi (33 cl)
  • 4.000 adet bira şişesi (50 cl)
  • 2.700 adet şarap şişesi (70 cl)
  • 1.700 adet meyve suyu şişesi ( 1 litre)
kullanılmaktadır.  
       


5 yorum:

unal dedi ki...

Buna benzer ürünleri ben de dekoratif amaçla kullanmıştım.
Bahçede kullamak hiç aklıma gelmedi iyi fikir gibi görünüyor, sadece üzerlerine fazla yük gelirse kırılabileceklerini düşünüyorum, bu durumda tehlikeli olabilir.

Salyangozlara bir ekleme de benden bu tip küçük parçacıklı ve hareketli örtü malzemelerinmin üzerinden farelerde geçemiyor.

unal dedi ki...

Buna benzer ürünleri ben de dekoratif amaçla kullanmıştım.
Bahçede kullamak hiç aklıma gelmedi iyi fikir gibi görünüyor, sadece üzerlerine fazla yük gelirse kırılabileceklerini düşünüyorum, bu durumda tehlikeli olabilir.

Salyangozlara bir ekleme de benden bu tip küçük parçacıklı ve hareketli örtü malzemelerinmin üzerinden farelerde geçemiyor.

faik murat unel dedi ki...

Unal Bey merhaba,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Fare bilgisi önemli bir bilgi. Akrep, yılan vb içinde araştırmak lazım, belki onlar üzerinde de caydırıcı etkisi olabilir. Böylelikle hem görsellik, hem işlevsellik sağlar cam örtü.

Cam Örtü malzemesi tamburlandığı için kesici ve delici özelliği kalmıyor, güvenle kullanılabilir.

2-4 MM ve 5-7 mm boyutu kuma benzer bir yapıya sahip, üzerine ağırlık gelince kırılmıyor, kum gibi içeriye gömülüyor.

nalan dedi ki...

Faik Murat Bey,yayınlarınızı ilgiyle izlediğimi biliyorsunuz.
Bu haberiniz çok hoşuma gitti.İzin verirseniz blogumda paylaşmak isterim.
Saksılarımda kullanabileceğim bir miktarı da satın almak isterim.Gerçi ben sayısı 7 olan saksılarımın bitkisiz kısımlarını soğan,tere vb gibi tohumlarla kapatıyorum ama görsellik açısından denemek isterim.
Bu güzel girişim ve işin gönlünüzce yol almasını yürekten dileyerek selamlarımı yolluyorum.
Nalan Güler

faik murat unel dedi ki...

Nalan Hanım merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim. Alternatif Yaşam Planlaması içeriği paylaşıma açıktır, istediğiniz yazıyı blogunuzda kullanmanızdan memnun olurum.
E-posta adresimden görüştüğümüz üzere size ürün ulaştıracağım. iyi günler.