Pazartesi, Ağustos 03, 2009

Kadrolu Peygamber Devesi







Onbeş gün kadar önce arka bahçede otururken japon gülünün yapraklarında hareket eden minik yeşil noktalar gördüm. Yaklaşıp baktığımda boyları bir santimetre bile olmayan on, onbeş çekirge ile karşılaştım. Bir çoğunu ezerek öldürdüm.... Bazıları kaçtı... Ara ara bahçedeki bitkileri gözlemlediğimde minik çekirgeleri görebiliyordum. Böğürtlenin yeni filizlerine ve japon gülü yapraklarına epey zarar verdiler.

İnternete girip, çekirgelerden kurtulmanın doğal bir yolu var mı diye bakındım. Pek bir şey bulamadım.

Sanırım yavaş yavaş Ruhsal Gelişim ve Alternatif Yaşam başlıklı yazımda bahsettiğim kitaplardaki düşünme yöntemlerini çalıştırmayı başarıyorum. İki gün önce arka bahçeyi sularken yerdeki taşların içinde dört beş santimetre boyunda bir peygamber devesi gördüm. Kızım Derin "Baba öldüreyim mi?" (Çekirgeleri beraber öldürmüştük, iyi bir örnek olmadım galiba) diye peygamber devesinin üzerine gitti. Birden evrene gönderdiğim çekirgeye karşı doğal çözüm talebimin karşımda durduğunu fark ettim ve "Hayır, öldürme o bizden" dedim. Hemen peygamber devesinin resmini çektim.

Bugün bahçedeki bitkileri incelerken, peygamber devesini bitkilerin birinin içinde saklanırken gördüm.

Ürkütücü görüntüsü ile peygamber devesi, sevimlilikte gelin böceğinin (uğur böceğinin) yanına bile yaklaşamaz ama her ikisi de zararlı böcekler ile doğal yoldan mücadele için kadroya alınıp bahçede beslenmesi gereken "elemanlar".



Hoşgeldin peygamber devesi...

2 yorum:

Mehmet KIŞ dedi ki...

Murat selam,
Çekirge, sivrisinek v.s. gibi canlılar için en doğal çözüm kara kurbağaları olacaktır. Bu kurbağalar çok sulak ortamalara da ihtiyaç duymazlar, gölge, karanlık ve serin delikler ile az nemli ortamlar da yaşamaları için yeterli oluyor.
Bunlardan eski evimizin bahçesine birkaç tane atmıştım, bir daha gitmediler, ara ara ortalıkta görünüyorlardı, görevlerini yaparak birkaç yıl bizimle yaşadılar.
Bildiğim kadarıyla tek sakıncaları, bazı dönemlerde, rahatsız edebilecek derecede çıkardıkları sesler :)

Unknown dedi ki...

Murat Bey selamlar,
bu blog ile ilgili aklimiza birsey geldi, daha dogrusu ugur bocegi ve peygamber devesini gorunce, esimle birlikte yuruttugumuz projeden size de bahsetmek istedik.

eger sapoki@gmail.com'a bir mesaj atabilirseniz haberlesebiliriz.
Saygilar,
Sarp TEMUR