Salı, Kasım 17, 2009

Nar Çekirdeği





Nar Çekirdeği ile ilgili ilk yazımda çekirdeklerin faydasından ve nasıl elde ettiğimden bahsetmiş ve çekirdekleri kuruttuktan sonra öğüteceğimi yazmıştım.

Kuruttuktan sonra nar çekirdeklerini öğütmek için epey uğraştım. İlk olarak bir değirmende öğütmeyi denedim. Otuz liraya bir değirmen aldım. Nar çekirdeklerini değirmene koydum. Uğraştım, ettim, olmadı. Sanırım değirmenin öğütücü bölümü yeterince keskin ve kaliteli değildi. Çekirdekleri havana koyup, havanda dövdüm ama bu yöntemde çok verimli olmadı. Ne yapsam diye düşünmeye başladım.

Dün sütlü muz ve benzeri içecekleri hazırlamak için ufak bir karıştırıcı (blender) almak istedim. Raftan ufak bir karıştırıcı seçtim, ürünün paketlenmesini istedim. Paketleme yapılırken seçtiğim ürünün kahve öğütücü aparatının da olduğunu sevinerek gördüm. Otuz lira vererek karıştırıcıyı aldım. Eve geldim, nar çekirdeklerini kahve öğütücüde kolaylıkla ve hızla çektim. Şimdilik bir kavanozluk bölümü öğüttüm. Öğütülmüş iki çay kaşığı nar çekirdeğini meyveli yoğurt ile karıştırıp yedim.

Ne diyeyim, çözüm için olumlu düşündüm, çözüm gelip beni buldu. Yaşasın olumlu/kuantum düşünce...

3 yorum:

Özlem Mertler dedi ki...

Bir geçerken uğradım ki ne göreyim. Tamda bayramda Mersin'e gidince oradan alırım dediğim nar ekşisi ile ilgili her türlü bilgi buradaymış . Çekim yasası bu olsa gerek. Emeklerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.

CAHİDE dedi ki...

sayfanıza rastladığım için nasıl mutluyum anlatamam.Yabancı blogları takip ederdim hep,sizide izlemeye aldım harikasınız.sayfamda doğal mayalar kullandığım ekmekler var bakabilirsiniz.herkes elinden geleni yapmalı,hem öğrenci,hemde öğretmen yanımızı kullanmalıyız sevgiler...

CAHİDE dedi ki...

Faik bey,yorum için teşekkürler.cevapları genelde sayfamda veririm fakat böylede size özel bir durum oldu:)
Esasen düşük kaliteli bir makinaya sahibim (samsung s600) fakat,yakın çekimde ve sabit tutarak çekim yapıyorum.Ayrıca çektiğim fotoğraflara http://www.picnik.com/app sitesinde ayar veriyorum.resimler epey netleşiyor.tekrar görüşmek üzere mutlu günler...