Salı, Nisan 02, 2013

Paylaşım Bahçeleri Bu Nedenle Hayata Geçmedi !


Takip edenlerin iyi bildiği üzere ceviz bahçesi kurmak en büyük hedeflerimden biri. Ve fakat planladığım ölçekte ceviz bahçesi kuracak kadar birikimim bulunmuyor. Paranın, doğru proje için, tedarik edilebilir bir unsur olduğunu iyi bildiğim için ceviz bahçesi kurmak için kapsamlı bir proje hazırladım. 

Özetle : Asgari 1000 dönün büyüklüğünde ceviz bahçeleri kurulacak ve bu ceviz bahçelerinin 1 dönüm hissesi, 10 sene boyunca aylık düzenli ödemeler karşılığı benim gibi kişilere satılacaktı. 5-10 dönüm ceviz bahçesi kurmak karlı bir yatırım değilken, 1000 dönümlük bahçenin 2-3 hissesini almak karlı, hem de çok karlı, bir gelecek yatırım aracı olarak hesaplanıyordu. Bu projeyi Paylaşım Bahçeleri olarak adlandırdım.  

Paylaşım Bahçeleri için tüm fizibilite çalışmaları inanılmaz derecede karlı sonuçlanıyordu. Paylaşım Bahçeleri getirisini kıyaslayabilmek için bireysel emeklilik getirileri verilerini kullandım. Mevcut bireysel emeklilik sistemi benim olan parayı 30 sene sonra bana geri veriyordu. Bana göre değildi, Paylaşım Bahçeleri kesinlikle çok başarılı bir projeydi. 

AMA, bir noktadan sonra Paylaşım Bahçeleri projesine yatırımcı aramayı bıraktım. Paylaşım Bahçeleri projesi için para sağlayacak yatırımcıdan önce güvenilir bir yatırımcı arıyordum. Paylaşım Bahçeleri için en büyük endişem bu işin "Saadet Zinciri", "Kar Ortaklığı" gibi Türkiye'de defalarca yapılmış kötü niyetli girişimlere alet olmasını istemiyordum. Bu nedenle Paylaşım Bahçeleri projesinin basılı kopyalarını kütüphanemde bir yere kaldırdım. 

Yukarıda geçen hafta Dünya Gazetesinin baş sayfası var. Çiftlikte Saadet Zinciri başlıklı haber özetle Paylaşım Bahçeleri için taşıdığım endişenin ne kadar haklı olduğunu gösteriyordu. 

Paylaşım Bahçeleri çok başarılı bir proje. Şu an için benzer getiri sağlayacak bir gelecek yatırım aracı yok. AMA Türkiye'de kötü niyetli çok insan var.... 

Neyse....      

7 yorum:

Yengen dedi ki...

Tarım Federasyonu bu saadet zincirini çeşitli ürünlerde ve hayvanlarda uyguluyor zaten. Daha önce mantar üretimi yaptılar, şu an damızlık merinos üretimi yapıyorlar. Ceviz ve Kestane için projeler sıradaymış...

faik murat unel dedi ki...

Ceviz için doğru kişilerin, kurumun yapacağı, doğru projeden hisse satın alırım.

Paylaşım Bahçeleri Projesini de paylaşabilirim.

Taner dedi ki...

Hayrettin Karaca gibi doğa tutkunu bir iş adamı, ya da Hüsnü Özyeğin gibi zengin ve güvenilir bir isim ile iletişime geçmeyi ve projenizi paylaşmayı düşünmez misiniz?

Forrest Gump dedi ki...

Ben de bu tarz bir hisseden alırım. Faik hocam bence bu projeni hemen rafa kaldırma :) gün gelir bbu ana eksende başka alternatifler bulabilirsin. Cevize-ağaçlarra senin gibi gönül veren insan sayısı az değil. proje ortağı kişiler seçilirken şuna da bakılmalı.. Bu adam salt para kazanmak için mi bu projeye ortak oluyor..?

EKO HAYAT dedi ki...


Paylaşım bahçesini Ankara civarında 50 dönüm arazide uygulamak istermisiniz ve/ya proje detaylarını benimle paylaşırmısınız lütfen

faik murat unel dedi ki...

Ekrem Bey merhaba,

muratunel@gmail.com adresine mail adresinizi gönderirseniz, projeyi size mesaj ile göndereyim.

İyi günler.

Denden dedi ki...

Eğer proje hayata geçirilirse bilgilendirilmek isterim.