Salı, Ocak 30, 2007

Daha ne olmalı ki?

Israrla devam ettiğimiz "yokeden yaşam tarzı", kendi sonumuzu çok yakında getirecek. Bu sabah okuduğum haber yine canımızı sıkacak nitelikte:

------------------
İklim Değişikliği Panelinin raporunda, son 3 rapordan farklı olarak, küresel ısınmaya insan faaliyetlerinin de yol açtığı açık şekilde ifade edildi ve Dünya’nın iklim sisteminde gözle görülebilecek değişikler de sıralandı. Rapora göre;

* Avrupa’da 2003 yazında görülen sıcak dalgaları daha sık, yoğun ve uzun süreli olacak,
* Tropikal fırtınalar ve kasırgalar güçlenecek, bıraktığı yağış ve seller artacak,
* Kuzey kutbu, yazları buzlanmayacak, buzullarda erime sürekli hale gelecek,
* Karbondioksit oranı sabitlense bile, deniz seviyeleri yükselmeye devam edecek, 2100 yılına kadar yükselme 43 santimetreyi bulacak.

1988 yılında oluşturulan ‘Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli’, 2001 yılındaki son raporunda petrol, doğalgaz ve kömür tüketiminin atmosferdeki karbondioksit oranını 420 bin yılın en yüksek düzeyine çıkarttığını bildirmişti.
------------------

Bu tür haberler her yerde. Çözmek için bir gayret göstermesi gerekenlerin, yerlerinde oturup güldüklerine eminim. Hareket etmek için daha ne olmalı ki?

Peki biz ne yapabiliriz yada ne yapmayabiliriz?


Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/398399.asp

1 yorum:

faik murat unel dedi ki...

* Birileri Alternatif Kaynakları kullanmak yerine atmosfere sera gazı etkisi yapan fosil kaynaklı yakıtları kullandırmaya devam ediyor.
* Birileri kısa zamanda dünya çapında iklim ve doğa olaylarında büyük değişikliklerin olacağının farkında ve bu plana göre dünya üzerinde yer tutmaya çalışıyor. (Bkz. Büyük Ortadoğu Projesi)
* Ve birileri tüm dünyayı etkileyecek doğa olayları olduğunda, Türkiye gibi "güvenli" bir ülkede istikrar istemiyor.